Biografija

Autor fotografija

Klaudija Tažes

Klaudija Tažes 1963 rodila se u Porto Alegreu, ali tvrdi da se ponovo rodila 2000, kada je počela da piše. Pre nego što je postala spisateljica, već se bila dokazala u advertajzingu, kao kopirajterka. Bila je, kako kaže, skoro srećna, ali joj je, ipak, nešto nedostajalo. Prazninu je nadomestila osmišljavanjem priča i likova. „I tako sam prestala da posećujem psihijatra”, zaključila je nakon svega. Ustala je sa psihijatrijskog kauča i počela da pronalazi lepotu u svakodnevnim ljudskim nedaćama i poteškoćama, napravivši od toga glavnu temu svojih dela.
U svojim knjigama, probija se puteljcima absurda, korača zajedno sa različitim sudbinama i istražuje želje koje spajaju i razdvajaju ljude. Uz zdrav humor i bez srama, bavi se ozbiljnim temama, i tako čitaocima život čini istovremeno i bogatijim i lakšim.
Njeni likovi su sasvim obični ljudi, ali čitalac ne može da se ne zaljubi u njih. „Osvajaju svojim unutrašnjim olujama, iako nemaju baš puno vrlina“, tvrdi autorka. Mnogi čitaoci se iznenade kad je lično upoznaju. „Sva si tako slatka i povučena, a pišeš tako žestoke stvari!“, obično joj govore. Onome ko pita da li je i sama proživela to o čemu piše, Klaudija odgovara: „Da mi se sve to zaista izdogađalo, dosad bi se mnogo više zabavila u životu.“
Napisala je preko petnaest knjiga i prevedena na nekoliko jezika
U bestseleru Seksualni život ružne žene, Klaudija Tažes govori o potrazi za ljubavlju žena, ali i muškaraca, i koliko nas u tome ometaju ne naš izgled i unutrašnje biće već stereotipi, predrasude i društveni strahovi umotani u bleštave laži.