Predstavljanje zbirke priča „Džoni Panika i Biblija snova” Silvije Plat u Štrik kafe knjižari

IK ŠTRIK i DKSG vas pozivaju na predstavljanje zbirke priča „Džoni Panika i Biblija snova” Silvije Plat
u Štrik kafe knjižari, u sredu, 18. maja s početkom u 19 h.

A za sve vas koji ne budete u prilici da svratite do naše knjižare, Dom kulture Studentski grad prenosiće događaju uživo na svom Instagram profilu.

Učestvuju: Branislava Miladinov, Ljubica Pupezin i Tamara Mitrović

Zbirka sabranih priča Silvije Plat, posthumno objavljena, s predgovorom Teda Hjuza, prvi put se pojavljuje na srpskom jeziku. Neke od priča su bile objavljivane u časopisima, druge su pronađene u zaostavštini. Poseban dodatak predstavlja nedavno otkrivena priča „Meri Ventura i Deveto Kraljevstvo”.

„Silvija Plat je prepoznata, pre svega, kao pesnikinja, a onda i kao autorka biografskog romana „Stakleno zvono”, pa je pojava ove zbirke ujedno i poziv na sastavljanje stvaralačkog mozaika spisateljice koja je gromovitim delom i ranom smrću postala jedan od mitova 20. veka. (…) U najboljoj modernističkoj tradiciji, onoj koja deli svoju ranjivost i ushićenost s romantizmom, priče Silvije Plat, i kad se nižu kao isečci banalnog života, kriju bleskove – male epifanije kojima svakodnevica nagrađuje (ili kažnjava?) one koji hodaju otvorenih očiju i hteli bi da polete.”

Branislava Miladinov

P.S. Tokom i nakon predstavljanja, zbirka priča Silvije Plat biće na popustu 30%

Vidimo se u Vlajkovićevoj 7, jer ovo je i vaša priča.

Ostavite odgovor

Predstavljanje romana „Nasleđe” norveške književnice Vigdis Jurt

maj 9, 2022

Štrik knjige stižu Banja Luku

maj 9, 2022