U prodaji je roman „Jedna žena” Ani Erno

Najnovije vesti iz Štrik kafe knjižare u Vlajkovićevoj 7! Stigla nam je „Jedna žena” Ani Erno! Još jedan roman ovogodišnje Nobelovke od danas je na našem Štriku!

O knjizi:

U ovoj knjizi, koja nije ni biografija, ni roman, već „možda nešto između književnosti, sociologije i istorije”, kako sama autorka kaže, ćerka piše o majci, žena o ženi, književnica o istini.

Majka je zakon univerzuma odrastanja ispunjen čistim osećanjem, koncentrisana želja da se ćerki pruži drugačija, bolja budućnost. Majka je klasni neprijatelj onog trenutka kad se otvori taj željeni viši svet: doba kad se ćerka stidi majke, a majka strahuje od ćerkinog prezira.

Majka je žena koja se menja: nepoznata osoba koja je postojala pre ćerke – nepredvidljiva matična ćelija slobode, i daleka osoba koju je nepoznatom učinila starost – pogrbljeno i izlomljeno sećanje srca. Majka je lepak koji povezuje dete i ženu u nama. Majka je istina o nama samima. Majka je simbol društva, stega koje su je oblikovale i kojima se opirala. Majka je naša revolucija.

Majka je sve to, majka su sve te žene. I ti.

Jedna žena.

Knjigu možete poručiti na našem sajtu www.strik.rs ili je kupiti u Štrik kafe knjižari, Vlajkovićeva 7.

Podsećamo i da u knjižari važi novogodišnji popust tokom kojeg su sve Štrikove knjige na popustu 30%!

Praznično popuštanje Štrika!

decembar 23, 2022

Razgovori s prijateljicama u Štrik kafe knjižari

decembar 23, 2022