Razgovori s prijateljicama: Laura Frojdentaler

Laura Frojdentaler, autorka romana Priča o utvarama, dolazi u Štrik kafe knjižaru!

Austrijska književnica koju je književna kritika proglasila jednim od najprodornijih i najintrigantnijih glasova mlade austrijske književnosti biće gošća Štrik kafe knjižare, Vlajkovićeva 7 narednog četvrtka, 18. maja u 18 časova. S autorkom će razgovarati književna kritičarka Aleksandra Aksentijević. Prevod će biti simultani.

Tokom i nakon promocije knjiga Priča o utvarama Laure Frojdentaler će biti na popustu 30%.

Laura Frojdentaler je rođena 1984. u Salcburgu. Studirala je nemačku književnost i filozofiju, a pohađala je i studije roda. Objavila je zbirku priča Der Schädel der Madeleine i dva romana. Za svoj prvi roman Die Königin schweigt dobila je Förderpreis zum Bremer Literaturpreis i ovaj roman predložen je kao najbolji književni debi na nemačkom jeziku u konkurenciji Festivala prvog romana u Šamberiju. Za roman Priča o utvarama autorka je dobila Nagradu Evropske unije za književnost 2019. Živi i stvara u Beču.

O knjizi:

Da li vam se nekad učinilo da su ljudi tek utvare? I da su te utvare, koje su možda ipak samo unutrašnje projekcije, življe od osobe od krvi i mesa?

An je pijanistkinja, Francuskinja koja se preselila u Beč zbog ljubavi prema Tomasu. Četvrt veka kasnije An i Tomas postaju stranci, žive odvojene živote, spavaju u različitim sobama. An počinje da se pita: da li je zajednički život tek opsena, da li je ljubav stvarna, je li povezanost samo iluzija? Postoji li ljubavnica? Kako vreme prolazi i supružnici se sve više udaljavaju, prisustvo ljubavnice-utvare postaje snažnije. Hoće li An uspeti da odagna lelujavu prikazu koja je progoni ili će možda u nepoznatoj seni prepoznati sebe?

Laura Frojdentaler nas promišljeno i bez patetike uvodi u svet nevere, usamljenosti i otuđenja i nagoni da se zapitamo koliko su utvare žive u našim životima.

Vidimo se 18. maja u 18h u Štrik kafe knjižari, Vlajkovićeva 7 kada nam u goste dolazi Laura Frojdentaler!

Ostavite odgovor

Razgovor s prijateljicama: Ani Erno

maj 9, 2023

ŠTRIK KNJIGE STIŽU U BANJALUKU!

maj 9, 2023