Predstavljanje zbirke priča „Požuri i izmisli grad” Lejle Kalamujić

Izdavačka kuća Štrik vas poziva na predstavljanje zbirke priča „Požuri i izmisli grad” Lejle Kalamujić, 29. novembra u 18 časova, u Štrik kafe knjižari, u Vlajkovićevoj 7, u Beogradu.

Govore:
Lejla Kalamujić, autorka
Ljubica Pupezin, urednica u IK Štrik

Desi se neko lice, ili dvorište, nečiji glas, delić noći, dese se sećanja. Od njih su priče Lejle Kalamujić. Dođe dan kad ponovo legneš u svoj stari krevet, kad kraj više ne može da se rasteže i prećutkuje, ptice počnu da udaraju u prozore, a ljudi odu, i nestanu. Od tih su dana priče Lejle Kalamujić. I od još jedne koordinate uz to koja se na prošlost i sadašnjost učvršćuje kao konstanta. Lejline su priče u žurbi, da daju ono najvrednije što se od književnosti može dobiti – da izmisle mesto, vreme i ljude koji su ti potrebni.
Ljubica Pupezin

Lejla Kalamujić rođena je 1980. godine u Sarajevu. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu je diplomirala filozofiju i sociologiju. Autorka je dve zbirki priča „Anatomija osmijeha” (2008) i „Zovite me Esteban” (2015). Za potonju je osvojila nagradu Istarske županije „Edo Budiša” za najbolju regionalnu zbirku kratkih priča u 2015. godini. Takođe je objavila i zbirku drama pod nazivom „Šake pune oblaka”.
Priče i drame su joj prevedene na nekoliko stranih jezika

Proslavljamo #nonfictionnovembar u Štrik kafe knjižari

novembar 20, 2021

Predstavljanje zbirke priča „Požuri i izmisli grad” Lejle Kalamujić u Novom Sadu

novembar 20, 2021