Predstavljanje zbirke priča „Požuri i izmisli grad” Lejle Kalamujić u Novom Sadu

Drage prijateljice i dragi prijatelji,

Pozivamo vas na prestavljanje nove knjige Lejle Kalamujić, „Požuri i izmisli grad“ (Štrik, 2021), koje će se održati u četvrtak, 2. decembra 2021. u 19h u knjižari Bulevar Books, Mihajla Pupina 6, Novi Sad. U programu učestvuju Lejla Kalamujić i Bojan Krivokapić.
O knjizi:

„Desi se neko lice, ili dvorište, nečiji glas, delić noći, dese se sećanja. Od njih su priče Lejle Kalamujić. Dođe dan kad ponovo legneš u svoj stari krevet, kad kraj više ne može da se rasteže i prećutkuje, ptice počnu da udaraju u prozore, a ljudi odu, i nestanu. Od tih su dana priče Lejle Kalamujić. I od još jedne koordinate uz to koja se na prošlost i sadašnjost učvršćuje kao konstanta. Lejline su priče u žurbi, da daju ono najvrednije što se od književnosti može dobiti – da izmisle mesto, vreme i ljude koji su ti potrebni.“ (Ljubica Pupezin)

O autorki:

Lejla Kalamujić rođena je 1980. godine u Sarajevu. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu je diplomirala filozofiju i sociologiju. Autorka je dve zbirke priča “Anatomija osmijeha” (2008) i “Zovite me Esteban” (2015). Za potonju je osvojila nagradu Istarske županije “Edo Budiša” za najbolju regionalnu zbirku kratkih priča u 2015. godini. Takođe je objavila i zbirku drama pod nazivom “Šake pune oblaka” (2020). Priče i drame su joj prevedene na nekoliko stranih jezika.

Ovaj program se realizuje uz poštovanje aktuelnih mera za sprečavanje širenja pandemije izazvane virusom covid-19.
Molimo vas da ponesete svoje kovid-propusnice. Napominjemo da, nažalost, oni koji nemaju kovid-propusnicu, ne mogu da borave u prostoru knjižare nakon 20h.

Predstavljanje zbirke priča „Požuri i izmisli grad” Lejle Kalamujić

novembar 25, 2021

Predstavljanje zbirke priča „Požuri i izmisli grad” Lejle Kalamujić u Novom Sadu

novembar 25, 2021