Biografija

Autor fotografija

Džejson Vujić

“Džejson Vujić je bio običan momak. Vodio je relativno anoniman život profesora savremene evropske i svetske istorije na Koledžu Bridžvoter u Virdžiniji i ne sanjajući da će zahvaljujući tri decenije starom automobilu postati zvezda.
A onda je napisao knjigu o jugu.
Knjiga Jugo, uspon i pad najgoreg automobila u istorji prati ulazak jednog malog automobila napravljenog u komunističkoj zemlji na tržište Reganove Amerike i govori o tome kako je jedan takav mali automobil imao veliki uticaj na američku psihu. Nabavili smo primerak knjige očekujući lagano štivo dušu dalo za duge vožnje metroom. Umesto toga dobili smo fascinantnu i brižljivo istraženu istoriju zabavniju od svih viceva o jugu zajedno.”
Džejson Vujić je pisac i istoričar iz Fort Vorta u Teksasu koji se specijalizovao za novinske tekstove o popularnim temama i knjige za široku čitalačku publiku. Prikazi njegove prve knjige Jugo, uspon i pad najgoreg automobila u istoriji, objavljeni su u više od šezdeset internet i štampanih medija, u ključujući Ekonomist, Vol strit žurnal, Vašington post, Kar end drajver, Mader džouns, wired.com, slate.com, time.com i vanityfair.com. Knjiga se takođe našla na listi pet knjiga u kolumni „Hot Type” u časopisu Veniti fer u martu 2010, i izabrana je za „knjigu dana” na ekskluzivnom vebsajtu veryshortlist.com.
Diplomirao je na Univerzitetu Vejk Forest, stekao zvanje mastera na Ričmondskom univerzitetu i odbranio doktorat iz istorije na Univerzitetu Blumington u Indijani.
Nosilac je stipendija Rotari ambasadorijal i Fulbrajt, i držao je predavanja po pozivu na prestižnim institucijama kao što su Univerzitet Vašington i Li i Harvadska poslovna škola.
Džejson Vujić je vanredni profesor savremene evropske istorije na koledžu Bridžvoter u Bridžvoteru u Virdžiniji.
Ne poseduje jugo…