Pažnja! Pažnja! Predstavljamo vam novitete u Štriku

Štrik zna zašto je „Kuća u plamenu”, a uskoro ćete saznati i vi.

Do kraja septembra nagrađivani roman britansko-pakistanske književnice Kamile Šamsi naći će se u knjižarama, ali pre toga Štrik vam nudi mogućnost da do 25. septembra „Kuću u plamenu” poručite po promotivnoj ceni od 530 din. (poštarina uračunata) što je čak za 40% manje od cene u knjižarama.

Kamila Šamsi ponudila je savremenu obradu „Antigone“. „Kuća u plamenu“ je o tome šta se desi kada se politička i religiozna uverenja sukobe s intimnim zakonima porodice. Roman se bavi pitanjima terorizma i islamofobije, ko ima pravo na grešku i drugu šansu, ali iznad svega, ova sjajna književnica govori o ljubavi i porodici. Na zgarištu onog što bi trebalo da bude neuništivo, ova razarajuća priča o savremenom društvu postavlja pitanje može ljubav da ugasi sve mahnite požare koji se danas lako pale a teško gase.

A za sve one kojima poezija više prija spremile smo specijalnu poslasticu: poezija Ane Svirščinjske po prvi put na srpskom jeziku.

Zbirka pesama „Ja sam žena“ jeste izbor iz zanimljivog opusa ove poljske književnice koji je obeležilo bavljenje ženskim doživljajem sveta i ulogom i mestom žene u svetu koji se neprepoznatljivo menja. Česlav Miloš, veliki poštovalac Ane Svirščinjske i prevodilac njenih pesama na engleski, okarakterisao je njihovu glavnu temu kao: „Telo. Telo u ljubavi i ekstazi, u bolu, agoniji, telo se boji usamljenosti, porođaja, odmaranja, prolaznosti”.

U osvrtu na američko izdanje zbirke „Srećna kao pseći rep“ Eva Hofman je za Njujork tajms komentarisala umeće Ane Svirščinjske da prikaže žensku seksualnost: „Brzi, odlučni potezi u kojima ona registruje trenutke susreta, spajanja ili rastanka gotovo su apstraktni zbog nedostatka površnih detalja, ali pružaju izvanredan uvid u buran, štaviše grozničav unutrašnji život.”

Ana Svirščinjska oslanjala se na sopstveno iskustvo i hrabrost da ga uobliči u poetski sveden, brutalno direktan iskaz, zbog čega zauvek ostaje zabeležena u savremenoj poljskoj i evropskoj poeziji kao snažan individualni glas.

Pišite nam na prodaja@strik.rs i rezervišite svoj primerak na vreme. Neka prve jesenje dane obeleži Štrik poezija.

P.S. Ako sa Google Play Storea besplatno preuzmete Štirkovu aplikaciju Knjige i druge priče, dobijate priliku da među prvima saznate šta se novo kači na naš Štrik, kao i mogućnost da ostvarite brojne pogodnosti prilikom kupovine knjiga.

U PRETPRODAJI nagrađivani roman „Kuća u plamenu“ britansko-pakistanske književnice Kamile Šamsi

septembar 3, 2019

Da li ste spremni za jesenji susret u Njenoj zemlji?

septembar 3, 2019