Štrik vas poziva na Festival novog stvaralaštva Njena zemlja koji će se po peti put održati 28. i 29. novembra, u Štrik kafe knjižari, u Vlajkovićevoj 7.

U dva festivalska dana, predstavićemo dva naslova s našeg Štrika objavljena u okviru veliko Štrikovog projekta Opasne veze u ženskoj evropskoj književnosti.

U ponedeljak, 28. novembra, s početkom u 19 časova, predstavićemo roman Pridošlica filozofkinje i književnice Simon de Bovoar. O knjizi će govoriti Jelena Nidžović, urednica izdanja i Slavka Vlalukin.

Drugi festivalski dan posvetićemo Sezonskom kvartetu Ali Smit. O tome kakvu književnost piše ova britanska autorka i da li su veze među junacima i junakinja ovih romana opasne i po koga, u utorka 29. novembra govoriće Ljubica Pupezin, osnivačica i glavna urednica IK Štrik i Slavka Vlalukin.

Za vreme i nakon trajanja festivala, sva izdanja IK Štrik biće na popustu 30%.  Slaveći novu umetnost, slavimo bolji život i zato ne propustite da budete deo Njene zemlje. Vidimo se u Štrik kafe knjižari jer ovo je i vaša priča.

Festival je podržala Evropska unija kroz program Kreativna Evropa.