Karmen Marija Mačado (1986) američka je književnica, esejistkinja i književna kritičarka. Dobitnica je brojnih književnih nagrada kao što su nagrada Bard za književnost, nagrada Lambda za lezbijsku književnost, nagrada Bruklinške biblioteke za književnost, nagrada „Širli Džekson”, nagrada „Džon Leonard”.
Zbirka priča „Njeno telo i druge žurke” uvrštena je na listu kritičara Njujor tajmsa od petnaest izvanrednih knjiga koje oblikuju način na koji čitamo i pišemo fantastiku u 21. veku.
Njeni eseji, proza i kritika pojavili su se u časopisima poput Njujorkera, Voga, Pariz rivjua, Harpers bazara, Gernike. Između ostalog, stipendistkinja je i Gugenhajmove fondacije.
Živi u Filadelfiji sa svojom suprugom.


Knjige ove autorke

  • Njeno telo i druge žurke

    Supruga odbija muževljeve molbe da ukloni zelenu vrpcu s vrata, žena se prepušta seksualnim odnosima dok virus uništava čovečanstvo, prodavačica u butiku otkriva zastrašujuću istinu o materijalu od kog su sačinjene haljine – svaka priča unutar ove zbirke predstavlja uzbudljivo i drugačije čitalačko iskustvo. Provokativni knji . . .