ŠTRIK na Sajmu knjiga 2018Posetite nas na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu, u Hali 1, na galeriji, odmah pored pokretnih stepenica.
Pripremili smo za vas brojne popuste, akcije i poklone.

Cene knjiga niže od 30% do 60%.
Štrik ©egeri za samo 299 dinara.
Bedževi na poklon.
Dođite da se družimo.

PROGRAM
PONEDELJAK, 22. OKTOBAR
ŠPANIJA na Štriku
16.00–17.00
Ko je gospođa Berg, nimalo savršena idealna žena? Volite li epsku fantastiku? Priča o providnom kralju je mnogo više od toga – to je saga o fantastičnom prijateljstvu, srčanosti i ljubavi, to je epska borba za dobro. Dođite da razmenimo utiske o španskim književnicama Soledad Puertolas i Rosi Montero i njihovim romanima Gospođa Berg i Priča o providnom kralju. U tome će nam se pridružiti:
Danijela Pejčić, koja je prevela i Kralja i Gospođu Berg
Vladimir Matković, novinar lista Danas.
Sati POPUSTanja Štrika
16.00–19.00
Dve za jednu, jedna za sve: Gospođa Berg Soledad Puertolas i Priča o providnom kralju Rose Montero za samo 999 din! (Čak 456 din manje i od cene snižene za 30%!)

UTORAK, 23. OKTOBAR
BRAZIL na Štriku
16.00–17.00
Ko su Devojke iz Sao Paula? Ko su Tri Marije? Kakav je Seksualani život ružne žene? O čemu Brazil ovih dana bruji, a o čemu šapuće? O dalekom i toplom Brazilu i književnosti koja iz njega dolazi s vama ćaskaju:
Ana Kumzmanović, prevoditeljka i
Mladen Ćirić, prevodilac.
Sati POPUSTanja Štrika
16.00–19.00
Brazilska jesen: tri brazilska romana za neverovatnih 999 din! Devojke iz Sao Paula, Tri Marije i Seksualani život ružne žene – TRI za DVA!

SREDA, 24. OKTOBAR
SKANDINAVIJA na Štriku
16.00–17.00
Šta to pada s neba? Je li naš život samo niz srećnih i nesrećnih slučajnosti? Zašto gledaš u retrovizor i iza ramena, a ubacuješ u prvu i žuriš da stigneš svoju budućnost? O predivnim romanima Selje Ahave Stvari koje padaju s neba i Retrovizor, rame, žmigavac Dorte Nors s vama ćaskaju:
Dragana Kovačević s Radio Beograda 2 i
Radoš Kosović, prevodilac.
Sati POPUSTanja Štrika
16.00–19.00
Skandiramo Skandinaviji! Dva neverovatno nova i predivna romana Retrovizor, rame, žmigavac i Stvari koje padaju s neba za samo 899 din!

ČETVRTAK, 25. OKTOBAR
KLASIKA na Štriku
16.00–17.00
Da li ste čitali Džejn Bouls? Pa, Ali Smit je izjavila: „Zavidim svakome ko još nije čitao Džejn na uživanju koje ga čeka.” Hajde da pričamo o Džejn kao pravi obožavaoci i obožavateljke. Jer Džejn ili volite ili… nema druge  Znate li da drama može sasvim fino i da se čita, ne samo da se gleda na pozornici? Znate li da tata mora da jede? I da li ste znali da je Mičurin otkrio neverovatnu metodu? O knjigama Džejn Bouls, Mari Ndiaj i Veronike Murek ćaskaju s vama prevoditeljke:
Jelena Stakić i
Mila Gavrilović.
Sati POPUSTanja Štrika
16.00–19.00
Dve Džejn i kocka leda: Jednostavna zadovoljstva i Dve ozbiljne dame Džejn Bouls za samo 899 din!

PETAK, 26. OKTOBAR
ZOVI ME na Štriku
16.00–17.00
Iako se nije ostvarila u vremenu, ljubav nije prestala da traje. I zato ljubav između Elija i Olivera nije tragična već večna. Znate li ko je ovo rekao?
Igor Perišić, književni teoretičar
Jedva čeka da proćaska s vama o knjizi Zovi me svojim imenom!
POKLON sati na Štriku
16.00–19.00
Kupi knjigu, nosi torbu – kupovinom bilo koje knjige dobijaš i Štrik©eger na poklon.

SUBOTA, 27. OKTOBAR
LASTE na Štriku
16.00–17.00
Da li književnost može da pomogne paloj lasti? Jeste li spremi za roman koji govori samo istinu i ništa osim istine? Dođite ako želite da nam kažete svoje mišljenje o fenomenalnom romanu fenomenalne Ratke Denemarkove. Čekaće vas:
Marija Nenezić, urednica kulturnog programa RTS-a i
Tanja Ignjatović, Autonomni ženski centar.
POKLON sati na Štriku
16.00–19.00
Uz svaku kupljenu knjigu
Prilog istoriji radosti Ratke Denemarkove na poklon dobijate knjigu Aleksandre Kolontaj NOVA ŽENA
(dok traju zalihe).