Plati manje, čitaj pre svih: roman „Pridošlica” Simon de BovoarPrvi roman Simon de Bovoar stiže na srpski!

Po super povoljnoj ceni, u pretprodaji, nabavi novu knjigu s našeg Štrika! Do 20. oktobra omogućujemo popust od 40% za kupovinu romana ,,Pridošlica” Simon de Bovoar.

O romanu:
Šta raditi sa željenom i stečenom slobodom? I kako je živeti?

Ova pitanja ispisana su u bezmalo svakom gestu, dijalogu i pomisli junaka, na svakoj stranici ,,Pridošlice” – prvog, nesumnjivo autobiografski intoniranog romana Simon de Bovoar. A u njemu, dok buka iz pariskih kafea, zadimljenih hotelskih soba, sa plesnih podijuma i pozorišnih dasaka zaglušuje neumitno primicanje Drugog svetskog rata, Fransoaza i Pjer nepomućeni sumnjom u svoju ljubav i međusobnu privrženost uzimaju pod svoje sasvim osobenu, hirovitu i razdražljivu Gzavjeru, i sa svojom štićenicom ostvaruju ono što danas zovemo „otvorenomˮ vezom.

Pokazuje se, međutim, da trougao postaje vežbalište za sasvim drugačiju geometriju emocija, a da samosvest i intelektualne snage ne mogu ostati neizmenjene kada se nađu ispod želje, kontrole i afekata. I nema nepošteđenih u potrazi za harmonijom. Zaljuljan između na trenutke previše dobro poznatih opisa indolentne i nehajne svakodnevice umetnika i intelektualaca i značajnih pitanja egzistencije, te političke i društvene dimenzije sudbine pojedinca, roman ,,Pridošlica” bezmalo osamdeset godina od svog prvog izdanja ukazuje i na nešto od plesa zabluda i sloboda savremenosti.

Knjigu možete naručiti preko prodaja@strik.rs ili preko Štrikove aplikacije za android „Knjige i druge priče”.
Cena u pretprodaji: 990rsd +ptt

Roman „Pridošlica” deo je velikog Štrikovog projekta Opasne veze u evropskoj književnosti, koji je podržala Kreativna Evropa.