PLATI MANJE, ČITAJ PRE SVIH!Po super povoljnoj ceni, u pretprodaji, nabavite novu knjigu s našeg Štrika. Do 12. septembra omogućujemo popust od 40% za kupovinu zbirke priča „Piramide dana” litvanske književnice Dajne Opolskajte.

Porodične veze su najraznovrsnije veze među ljudima. Tajne četiri zida nekad mogu sružiti sve zidove.

Priče Dajne Opolskajte primer su savremene litvanske književnosti, zanimljive su zbog izbora tema, još zanimljivije zbog načina sagledavanja i obrade tih tema, i veoma zanimljive zbog specifične atmosfere hladnog, žutog i uzburkanog unutrašnjeg nanosa, koja se širi zbirkom. Dajna nas uvodi u svoj svet gde se na neočekivan i napet način sučeljavaju realno i magično, gde obični ljudi prestaju da budu obični kad razbiju sve čaure koje ih navodno štite a u suštini onemogićavaje da žive punom snagom.

Zbirka priča „Piramide dana”, za koju je 2019. dobila Nagradu Evropske unije za književnost, prvo je delo Dajne Opolskajte prevedeno na srpski jezik.

Knjigu možete naručiti preko prodaja@strik.rs ili preko Štrikove aplikacije za android „Knjige i druge priče”.

Zbirka priča „Piramide dana” deo je velikog Štrikovog projekta Opasne veze u evropskoj književnosti, koji je podržala Kreativna Evropa.